Доступність посилання

ТОП новини

Екс-голова СБУ: російська сторона висловлювала зацікавлення «Турбоатомом»


Колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє, що СБУ неодноразово протидіяла намаганням «непрозоро» приватизувати «Турбоатом» з російського боку.

«Це не секрет, Служба безпеки і інші наші колеги протидіяли намаганням непрозоро приватизувати «Турбоатом» та інші подібні підприємства з боку фінансово-промислових груп Російської Федерації – не уряду, не міжурядової співпраці… Я сподіваюся, що це розуміння залишилося і в наших наступників, і чинний уряд так само не буде сприяти тому, щоб це відійшло в приватну власність, так ще й іноземній фінансово-промисловій групі», – заявив екс-голова СБУ в ефірі Радіо Свобода.

Сьогодні прем’єр Микола Азаров повідомив, що під час свого візиту до України на початку цього тижня російський прем’єр Володимир Путін «зробив дуже масштабні пропозиції в галузі ядерної енергетики». Азаров доручив профiльним мiнiстерствам i вiдомствам «обробити та представити» на засiданнi мiжурядової українсько-російської комісії 30 квітня «обґрунтовану та солiдну позицiю української сторони» щодо спiвпрацi у сферi атомної енергетики.

ВАТ «Турбоатом» створений у 1934 році і є одним з найбільших у світі виробників енергетичного обладнання. Підприємство спеціалізується на виробництві турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумуляторних електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій, парогазового устаткування та іншого енергетичного устаткування.

75,22% акцій ВАТ «Турбоатом» перебуває в управлінні державного концерну «Укратомпром».
XS
SM
MD
LG