Доступність посилання

ТОП новини

Афганці все ще скептично оцінюють новий уряд – Пентагон


Міністерство оборони США вважає, що лише чверть афганців у головних частинах країни підтримують владу президента Хаміда Карзая.

В адресованому Конгресові США звіті американські військові стверджують, що політичні декларації про боротьбу з корупцією в Афганістані «залишаються сумнівними».

За даними звіту, уряд Карзая має підтримку тільки в 29 зі 121 регіону Афганістану, що їх вважають за найважливіші зі стратегічного погляду для перемоги в бойових діях із повстанцями.

При цьому повстанцям допомагає нездатність афганської влади забезпечити елементарні послуги для населення і те, що «деякі урядові чиновники поводяться як експлуататори», мовиться у звіті.

Водночас у документі зазначено, що й повстанці з ісламістського руху «Талібан» теж опинилися під «безпрецедентним тиском», який призводить до напруженості в їхніх лавах і час від часу до втрати бойового духу.

Звіт оприлюднили напередодні візиту Хаміда Карзая до Вашингтона 10–14 травня , під час якого планується його зустріч із президентом США Бараком Обамою. Ймовірно, афганський лідер намагатиметься розвіяти сумніви щодо ефективності розгортання в його країні додаткового 30-тисячного американського контингенту.
XS
SM
MD
LG