Доступність посилання

ТОП новини

В’єтнам святкує 33 роки від кінця війни


В’єтнам відзначив у п’ятницю 33-тю річницю перемоги комуністів у В’єтнамській війні військовим парадом у столиці, місті Хошиміні, як на честь лідера комуністів Хо Ши Міна перейменували тоді Сайгон.

Біля воріт колишнього президентського палацу також відбулася реконструкція подій кінця війни, коли танки військ комуністичного Північного В’єтнаму проламали ці ворота і підтримуваний Сполученими Штатами уряд Південного В’єтнаму було скинено.

Публіка зустріла цю реконструкцію радісними вигуками.

За повідомленнями, за парадом і акцією спостерігали головно ветерани комуністичного війська тих часів, компартійні функціонери і відібрані представники місцевих компартійних організацій.

В’єтнамська війна, або ж Друга індокитайська війна, між комуністичним Північним В’єтнамом і його комуністичними союзниками та антикомуністичним Південним В’єтнамом та його союзниками з лав антикомуністичних країн, у першу чергу США, тривала у В’єтнамі, а також на території сусідніх Лаосу й Камбоджі з 1955 до 1975 року.

У ній загинули, за різними підрахунками, близько 3–4 мільйонів в’єтнамців із обох сторін конфлікту, а також від 1,5 до 2 мільйонів лаосців і камбоджійців. У війні загинули також понад 58 тисяч американців.
XS
SM
MD
LG