Доступність посилання

ТОП новини

Порушень при ратифікації «харківської угоди» не було – Литвин


Голова Верховної Ради заявляє, що під час ратифікації в вівторок у Верховній Раді угоди між Президентами України та Росії щодо продовження терміну перебування в Криму російського Чорноморського флоту жодних процедурних норм не було порушено.

Виступаючи в п’ятницю в ефірі телеканалу «Інтер», Володимир Литвин заявив, що для того, щоб почати засідання парламенту, досить наявності в залі «одного головуючого», а конституційна норма про мінімальну кількість для відкриття засідання у 226 депутатів існувала до 1996 року.

Спікер додав, що після того, як на початку засідання було зареєстровано 211 депутатів, кількість зареєстрованих весь час збільшувалася.

Литвин також вважає, що не можна говорити про порушення процедури ще й тому, що доповіді від уряду і від профільного комітету Верховної Ради були, а бажання обговорювати угоду депутати не висловили.

Раніше в п’ятницю лідер партії «За Україну!», народний депутат від блоку «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко в іншому телеефірі заявив, що опозиційні сили готують подання до ПАРЄ, Європарламенту, до інших європейських інституцій із викладом тих порушень, які вони вбачають під час ратифікації «харківської угоди».
XS
SM
MD
LG