Доступність посилання

ТОП новини

У Львові вирішили створити музей тоталітарних режимів


Виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив у п’ятницю створити Меморіальний музейний комплекс тоталітарних режимів «Територія терору».

Це буде перший в Україні меморіальний комплекс під відкритим небом, розташований на території колишньої пересильної тюрми, повідомив прес-центр міськради.

За словами автора проекту Тараса Чолія, меморіальний комплекс створюється для увічнення пам’яті сотень тисяч людей, які були знищені в часи тоталітарних режимів, мільйонів репресованих, представників українського, польського, єврейського та інших народів.

Музей міститиме виставкові зали, експозиції, об’єкти монументального та ландшафтно-паркового мистецтва, інші концептуальні інсталяції.

«Метою музею є дослідження архівних матеріалів, збір свідчень, а також підготовка експозицій і навчальних програм, спрямованих на виховання молодого покоління, усвідомлення ними історії та відповідальності перед пам’яттю людей, які загинули, відстоюючи своє право на свободу», – розповів керівник проекту Тарас Чолій.
XS
SM
MD
LG