Доступність посилання

ТОП новини

У Львові журналісти газети «Експрес» прикували себе ланцюгами до московського потяга


«Куди їдемо?»
«Куди їдемо?»

Прага – Сьогодні з нагоди Всесвітнього дня свободи преси у Львові працівники газети «Експрес» біля потяга «Будапешт-Москва» провели акцію «Куди їдемо?» Учасники тримали у руках плакати з гаслами «Медведька – у відставку!», «Де справа, пане Могильов?», «Прокурора Баганця – до суду», «Куди їдемо, пане Януковичу?».

У такий спосіб журналісти хочуть привернути увагу до погіршення ситуації щодо свободи преси в Україні.

Працівники львівської газети «Експрес» вимагають від Генпрокуратури порушити кримінальну справу за статтею 171 Кримінального кодексу «Перешкоджання журналістської діяльності». Редакція газети вважає, що проти директора видання порушено сфабриковану кримінальну справу, а їхньому життю загрожує небезпека.

«Експрес» звинувачують у невчасній сплаті податків

За даними податкової адміністрації, у березні цього року порушено кримінальну справу проти видавничої групи «Експрес» за підозрою в умисній несплаті 2,6 мільйонів гривень податку на прибуток. Ця сума була додатково нарахована видавничій групі ще у 2005 році. «Експрес» програв усі суди. Представники газети наголошували у суді, що суму податку начислено незаконно, бо підприємство користувалось пільгами вільної економічної зони «Яворів». За твердженням податківців, згідно з законом про держбюджет 2005 року усі пільги в цих зонах були скасовані і «Експрес» був зобов’язаний сплатити податки, що і зробив, але не в установлені законом терміни.

12 квітня цього року біля приміщення податкової адміністрації у Львові трапився інцидент між працівниками газети і старшим слідчим податкової міліції В. Мельником. Директор видання, підозрюваний у кримінальній справі за невчасну сплату податків у великих розмірах, редактор газети «Експрес» проходить як свідок у цій справі.

29 квітня прокуратура повідомила, що не виявила у діях слідчого Мельника жодних порушень закону.

Працівники «Експресу» заявляють, що сьогоднішня акція була останньою попереджувальною. Вони зняли ланцюги з вагону і потяг вчасно відбув зі Львова до Москви.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG