Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: бюджет-2010 антиконституційний і асоціальний


Лідер БЮТ Юлія Тимошенко називає державний бюджет на 2010 рік спрямованим проти інтересів людей і таким, що підтримує корпорації, близькі до Президента Віктора Януковича. Про це вона заявила на засіданні опозиційного уряду.

За словами Тимошенко, держбюджет-2010 не передбачає реалізації жодної з передвиборних обіцянок Януковича й спрямований на збільшення розриву у фінансових можливостях бідного й багатого населення.

«Це бюджет згортання всіх реформ і справжніх напрямків розвитку країни. Я можу сказати, що в цьому бюджеті всі зобов’язання, які брав Янукович перед виборами, порушені, і тому, я думаю, законно буде назвати бюджет Януковича бюджетом обману», – заявила лідер БЮТ.

Зокрема, вона розкритикувала закладені в держбюджеті принципи нарахування заробітних плат і пенсій та наголосила, що вважає їх такими, що урівнюють робітників і пенсіонерів, без урахування їхньої кваліфікації й досвіду роботи.

Тимошенко також обурилася з приводу того, що в бюджеті не передбачені обіцяні Президентом збільшення виплат при народженні дитини й виплат із догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку.

За словами лідера БЮТ, держбюджет-2010 є антиконституційним, тому що був ухвалений із порушенням парламентських процедур, без обговорення в залі засідань і заслуховування думки профільних комітетів.

27 квітня Верховна Рада протягом близько 10 хвилин схвалила державний бюджет на 2010 рік.
XS
SM
MD
LG