Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківськ святкує День міста


Сьогодні Івано-Франківськ відзначає 348 років з часу заснування міста. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, підняттям прапорів міста та уроком «Рідне місто моє» розпочалося відзначення Дня Івано-Франківська у школах міста. Напередодні навчальні заклади вперше отримали такі прапори.

Урочистому відкриттю свята передувала піша хода до пам’ятника Іванові Франку та до міської ратуші.

У приміщенні ратуші відбувся прийом офіційних делегацій іноземних держав, які приїхали на урочистості. Це представники майже двох десятків міст-партнерів і побратимів Івано-Франківська та іноземних дипломатичних установ з Польщі, Латвії, Литви, Румунії, Австрії, Грузії, Російської Федерації.

Сьогодні до списку споріднених міст додається польське місто Кошалін, з яким підписана угода про партнерство.

У рамках відзначення Дня Івано-Франківська розпочався міжнародний фестиваль «Свято ковалів».

Традиційною буде церемонія вручення міської премії імені Івана Франка. Цьогоріч її лауреатами стали критик Дмитро Юсип, письменниця Галина Петросаняк, а також журналіст Зіновій Бойчук – за дослідження творчості поета УПА Марка Боєслава, 100-річчя від дня народження якого відзначили у березні.

Вчора міська рада ухвалила рішення про запровадження звання «Почесний громадянин Івано-Франківська». Першими, кому присвоїли це звання, стали Степан Бандера та Роман Шухевич.

Родзинками цьогорічних урочистостей будуть також вистава «Глорія» від Львівського театру вогню «Воскресіння» на Вічевому майдані та святковий концерт інтернаціонального симфонічного оркестру INSO-Львів в обласному муздрамтеатрі.
XS
SM
MD
LG