Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську презентували довідник для ВІЛ-позитивних


У Дніпропетровську презентували довідник послуг, пов’язаних із проблемами хворих на СНІД у регіоні, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Це видання – своєрідний путівник послуг для ВІЛ-позитивних у Дніпропетровському регіоні, де зібрані адреси та телефони всіх консультативних центрів, кабінетів довіри та громадських організацій.

Автори кажуть: посібник має підвищити обізнаність людей, яких торкнулась епідемія ВІЛ/СНІДу.

У підготовці книжки до друку у рамках проекту «Міжрегіональний інформаційно-ресурсний центр із питань ВІЛ/СНІД» брали участь кілька громадських організацій.

Як повідомила на презентації в інформагентстві «Час» одна з авторів довідника Тетяна Клавдієва, метою видання є поліпшити поінформованість громадськості про захворювання.

«Проблема ВІЛ/СНІД стосується не лише хворих або інфікованих, вона стосується всіх. Ця інформація буде корисною всім: державним службовцям, які працюють у сфері ВІЛ/СНІД, представникам громадських організацій і всім зацікавленим цією проблемою людям», – сказала Тетяна Клавдієва.

Наразі Україна посідає одне з перших місць у Європі за темпами розповсюдження ВІЛ/СНІДу, а Дніпропетровщина веде перед за темпами розповсюдження недуги в Україні.

Серед причин цього фахівці називають низький рівень обізнаності населення.
XS
SM
MD
LG