Доступність посилання

ТОП новини

Карзай має зустрітися з Обамою в Білому домі


Президент США Барак Обама має провести сьогодні переговори зі своїм афганським колегою Хамідом Карзаєм. Візит лідера Афганістану до Сполучених Штатів триває вже третій день.

Учора Карзай відвідав медичний центр у Вашингтоні, де зустрівся з американськими солдатами, пораненими під час бойових дій в Афганістані. Афганський лідер подякував солдатам за службу і розповів, що зустріч із ними була емоційною.

«Це ще раз нагадує, що ми разом маємо здолати важкий шлях, що молоді чоловіки та жінки в наших країнах готові багато чим пожертвувати заради безпеки в Афганістані і Сполучених Штатах», – сказав Хамід Карзай.

Держсекретар США Гілларі Клінтон і міністр оборони Роберт Ґейтс, які провели вчора переговори з членами афганської делегації, пообіцяли, що Сполучені Штати не відмовляться від підтримки Афганістану.

Американсько-афганські переговори цього тижня відбуваються після кількох тижнів напруженості між двома сторонами. Украй негативну реакцію США спричинили попередні заяви афганського керівника про нібито відповідальність Заходу за корупцію і фальшування виборів в Афганістані – саме за те, в чому Захід звинувачує владу Карзая.
XS
SM
MD
LG