Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: новий виклик у старій справі


Юлія Тимошенко показує журналістам свою повістку біля Генпрокуратури 12 травня 2010 року
Юлія Тимошенко показує журналістам свою повістку біля Генпрокуратури 12 травня 2010 року
Генеральна прокуратура викликає лідера БЮТ Юлію Тимошенко на понеділок, 17 травня, у Головне слідче управління для обрання запобіжного заходу й допиту як підозрюваної, заявила сама Тимошенко після відвідування сьогодні Головного слідчого управління.

«Вони мене запрошують для обрання запобіжного заходу, а це або підписка про невиїзд, або арешт, і допиту як підозрюваної», – сказала Тимошенко.

За словами лідера БЮТ, їй вручили постанову про порушення кримінальної справи ще від 19 травня 2003 року – часів президентства Леоніда Кучми.

Тимошенко заявила, що ця справа була сфальсифікована, й після рішення Верховного Суду Генпрокуратура закрила цю справу через відсутність складу злочину.

«Це абсолютно дохла фішка. Цю справу Кучма й закрив, тому що вона виглядала абсурдною навіть для залежних і продажних судів», – заявила лідер БЮТ. Вона знову не повідомила, чого саме стосується ця справа.

За словами Тимошенко, Генпрокуратура відновлює цю справу, щоб завадити її опозиційній діяльності. «Просто таким чином мене хочуть зупинити, щоб робити в країні все, що завгодно», – сказала вона.

Юлія Тимошенко називає сьогоднішній виклик до Генеральної прокуратури початком репресій проти неї, оскільки, за словами лідера БЮТ, її команда заважає владі незаконно приватизувати головні державні монополії.

Сьогодні Тимошенко прибула в Генпрокуратуру для одержання постанови про порушення кримінальної справи. Під час візиту в Головне слідче управління Генпрокуратури Тимошенко заявила, що Президент Віктор Янукович доручив керівництву Генпрокуратури знайти підстави для того, щоб протягом 3–4 місяців посадити її до в’язниці.

Прокуратура поновила справу проти Тимошенко за підозрою в спробі дати хабара

Лідера БЮТ Юлію Тимошенко викликали сьогодні до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури для вручення їй копій постанов про порушення стосовно неї кримінальної справи «про організацію замаху на давання хабарів суддям Верховного Суду України», повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

«Дана кримінальна справа порушена у травні 2004 року та була закрита передчасно у січні 2005 року без виконання у повному обсязі всіх необхідних слідчих дій, як це передбачено статтею 22 КПК України», – мовиться у повідомленні.

У зв’язку з цим на даний час досудове слідство у справі поновили, наголосили в Генпрокуратурі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG