Доступність посилання

ТОП новини

Інтернет-ресурс «Флот-2017» не тільки не змінить свою назву, а й розширить діяльність – керівник проекту


Олексій Копитько
Олексій Копитько
Сімферополь – Попри «Харківський пакт Медведєва-Януковича» про подовження термінів перебування на українській території Чорноморського флоту Росії, інтернет-видання «Флот-2017» не мінятиме своєї назви, а його редакція започатковує нові інформаційні проекти в Криму. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив керівник інтернет-ресурсу «Флот-2017» Олексій Копитько.

Видання «Флот-2017» у світовому павутинні працює лише близько року, але стало найбільшим та авторитетним джерелом і оперативної інформації і серйозної аналітики про проблеми, пов’язані з перебуванням в Україні російського флоту. За цей час кількість відвідувачів сайту перевищила півмільйона читачів, але після підписання угоди про подовження перебування Чорноморського флоту Росії в Криму до 2042 року на авторів видання почав чинитися тиск. Деякі анонімні дописувачі відверто погрожували, вимагали змінити назву сайту, змінити лічильник, який відраховував дні до дати виведення ЧФ Росії у 2017 році. На запитання Радіо Свобода щодо можливої зміни назви, координатор інтернет-ресурсу «Флот-2017» Олексій Копитько відповів категорично: ніяких змін.


«Так само і називатимемося – «Флот-2017», працюватимемо у тому ж форматі, що й працювали, – наголошує він, – бо ми вважаємо, що інтересам України більше відповідають ті угоди, які були підписані 1997 року. Зараз існує величезний спротив цьому «харківському пакту» і не виключено, що він буде якимось часом скоригований. Ми працюємо у форматі, що діють угоди 97 року і слід усіляко моніторити ситуацію навколо Чорноморського флоту, чітко фіксувати національні інтереси України».

Веб-сайт "Флот-2017"
Олексій Копитько, втім, визнає, що деякі зміни в редакційній політиці таки відбудуться. За його словами, інтернет-видання спробує висвітлювати питання Чорноморського флоту ширше – як складову проблем регіональної безпеки в усьому Причорномор’ї та інтересів у цьому регіоні України.


«Ми робитимемо акцент не тільки на Чорноморський флот, але й на ситуації в Чорноморському регіоні загалом і визначенні тут українських інтересів, – зауважує пан Копитько. – І відповідно – на аналізі того, що треба робити в нашій державі у цьому плані. Разом з тим, ми продовжуватимемо вивчати, чим займається російський флот на нашій території, подаватимемо різні позиції з цього питання, як українських, так і російських експертів. Це потрібно для того, щоб люди, які займаються цими питаннями, ухвалюють рішення, розуміли контекст того, що відбувається. Ось зараз багато людей не можуть сформулювати своє ставлення до «харківського пакту»,точніше, це ставлення часто є дуже емоційним, таким, що не ґрунтується на знанні того, що відбувається в Криму і, власне, у Севастополі».

Координатор інтернет-ресурсу «Флот-2017» також наголошує, що у нових внутрішньополітичних і геополітичних умовах їхня команда не тільки збереже свій проект, але й розширить його.


«Було б дуже добре мати україномовний сайт про Крим, – каже він. – Із інформацією про те, що відбувається на півострові не тільки в туристичній сфері, а, взагалі, з різних політичних і соціально-політичних аспектів. Повинен бути якісний україномовний сайт, який би висвітлював все, що відбувається на цій території. Дійсно, мало проукраїнських кримських ресурсів: і телебачення, і преси, і інтернет-видань. Ми хотіли б такий ресурс створити. Зокрема, кілька людей із нашої команди над цим уже працюють і, сподіваюсь, що за місяць такий потужний ресурс вийде в ефір. Він називатиметься «Кримський погляд», – зазначив Олексій Копитько.
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG