Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківська облрада з третьої спроби схвалила політичну заяву


Стурбованість розвитком суспільно-політичної ситуації в Україні висловили депутати Івано-Франківської обласної ради на черговій сесії, охарактеризувавши її як «широкомасштабний наступ на демократичні цінності та національні інтереси».

Проявом цього, на думку депутатів, є «підігрування геополітичній стратегії Росії, повернення символів і гасел радянської імперії, планомірне нищення набутків освіти», а також намагання фальсифікувати історію України, заперечення Голодомору, дискредитація Романа Шухевича та Степана Бандери і визвольної боротьби УПА, встановлення пам’ятників Сталіну.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, про це йдеться в ухваленій заяві до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, РНБО, яку підписали 88 депутатів з 95 присутніх на сесії.

У цьому документі депутати висувають вимоги «дотримання Конституції та законів України щодо гарантування суверенітету держави», денонсації угод щодо Чорноморського Флоту, «унеможливлення контролю з боку інших держав над стратегічними галузями економіки та підприємствами промисловості», захисту прав і свобод громадян, «недопущення спотворення функцій правоохоронних органів».

Пропозиція депутата облради Олександра Сича від ВО «Свобода» щодо вимоги імпічменту Януковича і розпуску Верховної Ради не набрала достатньої кількості голосів депутатів.

Фракція БЮТ пропонувала також ухвалити ще одне звернення щодо неприпустимості продовження термінів перебування ЧФ Росії в Україні, яке депутати не змогли ухвалити на позачерговій сесії облради 24 і 26 квітня через відсутність кворуму. Ця пропозиція також не набрала необхідної кількості голосів депутатів.

Сьогоднішня сесія обласної ради – третя спроба дати оцінку «харківським угодам». Дві попередні не вдалося провести через відсутність кворуму. Хоча потім було зібрано 65 підписів депутатів.
XS
SM
MD
LG