Доступність посилання

ТОП новини

Янукович зустрівся з лідером кримських татар


Голова кримськотатарського меджлісу Мустафа Джемілєв просить Президента України Віктора Януковича сприяти в ухваленні парламентом законів, спрямованих на відновлення прав кримських татар, і в затвердженні урядом держпрограми облаштування депортованих на 2011-2015 роки.

Як повідомила прес-служба меджлісу, Джемілєв порушив питання, у вирішенні яких необхідна участь глави держави, на зустрічі з Януковичем у Києві.

Крім того, лідер меджлісу просить Президента допомогти «у встановленні постійного і системного діалогу представницького органу кримськотатарського народу з центральними і республіканськими органами влади» і «в питаннях представництва кримських татар в органах державної влади і управління».

Джемілєв звернув увагу Януковича на важливість надання національного статусу Бахчисарайському музею-заповіднику і вирішення питання про межі територій релігійних і духовних святинь в Бахчисараї.

Президент заявив, що з низки обговорюваних питань він вже дав доручення.

«Всі решта питання, давайте, ми розглянемо детально, коли я приїду до Криму. Ми зберемо Раду представників кримськотатарського народу при Президентові України, зустрінемося з людьми на місцях і, впевнений, знайдемо гідні рішення щодо кожного з питань», – сказав Янукович.

За інформацією меджлісу, в зустрічі також брали участь кримський прем`єр Василь Джарти, керівник президентської адміністрації Сергій Льовочкін і перший заступник голови меджлісу Рефат Чубаров.
XS
SM
MD
LG