Доступність посилання

ТОП новини

Проти двох депутатів порушили справу через події в парламенті 27 квітня


Прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти депутатів Верховної Ради від НУНС Андрія Парубія і Юрія Гримчака за підозрою у втручанні в діяльність голови Верховної Ради Володимира Литвина й інших депутатів парламенту під час ратифікації угоди щодо продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії в Криму.

Як повідомили в прес-службі прокуратури, справу порушили за статтями 28 (скоєння злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і 344 (втручання в діяльність державного діяча) Кримінального кодексу.

За повідомленням, сьогодні генпрокурор Олександр Медведько, відповідно до статті 80 Конституції, статті 27 закону «Про статус народного депутата» і статтею 218 регламенту Верховної Ради, підтримав подання слідчого прокуратури Києва про надання парламентом згоди на притягнення до кримінальної відповідальності цих депутатів.

У Кримінальному кодексі за цей злочин передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 5 років.

Справу порушили в ході розслідування іншої справи – за фактом хуліганства групою депутатів Верховної Ради під час пленарного засідання 27 квітня, коли парламент ратифікував угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року. У залі засідань парламенту в той день відбулося кілька бійок між депутатами від коаліції й опозиції, представники меншості кидали яйця в голову парламенту Володимира Литвина. Крім того, хтось запалив димові шашки.
XS
SM
MD
LG