Доступність посилання

ТОП новини

Об'єднання «Газпрому» і «Нафтогазу» можливе лише на взаємовигідній основі – Медведєв


Об'єднання «Газпрому» і «Нафтогаз України» можливе лише на взаємовигідній основі і з урахуванням побажань сторін. Про це заявив Президент Росії Дмитро Медведєв в інтерв'ю українським ЗМІ, передає прес-служба Кремля.

«Всякого роду об'єднання можливі тільки на прагматичній основі. Не шляхом прямого з'єднання, а шляхом об'єднання, припустимо, окремих ланок. І з урахуванням побажань сторін», – сказав Медведєв.

«Із якою б величезною симпатією ми не ставилися один до одного, як би ми не любили один одного, об'єднуватися можна тільки виходячи з суто прагматичних міркувань», – наголосив він.

«Але альянси – вони не тільки можливі, вони в деяких ситуаціях необхідні», – сказав президент Росії.

«Я зараз не аналізуватиму, як можна об'єднувати «Газпром» із «Нафтогазом». По-перше, це справа непродуктивна, тому що переговори на цю тему в повному розумінні ніколи не велися. А, по-друге, це вимагає гранично коректних розрахунків», – зазначив Медведєв.

«Нагадаю, що «Газпром» коштує близько 150 (за самою нижньою оцінкою) або 200 (за високою оцінкою) мільярдів доларів. «Нафтогаз» коштує дещо менше, при всій пошані до нього», – сказав російський лідер.

За словами Медведєва, «зараз йдеться не про те, щоб узяти і злити щось воєдино, тому що це буде, можливо, достатньо складно і для наших українських партнерів, і взагалі для роботи».

Відповідаючи на запитання, чи не ображений він на відмову Президента України Віктора Януковича об'єднувати «Газпром» і «Нафтогаз України», російський президент сказав: «Я не ображений відмовою, тому що я це питання з Президентом Януковичем ще не обговорював. Якісь розмови на цю тему ведуться, на президентському рівні це не обговорювалося».

«Але я б зараз не відмовлявся ні від чого і нічого не передбачав. Зустрінемося з Віктором Федоровичем, поговоримо», – додав Дмитро Медведєв.
XS
SM
MD
LG