Доступність посилання

ТОП новини

В Україну прибуває президент Росії


Сьогодні в Україну з дводенним офіційним візитом прибуває президент Росії Дмитро Медведєв.

Очікується, що в центрі уваги українсько-російських переговорів буде пропозиція об’єднати російський газовий монополіст «Газпром» із «Нафтогазом України» та належною йому українською газотранспортною системою, через яку здійснюється 80 відсотків транзиту російського газу до Європи.

Президент України Віктор Янукович сказав цього місяця, що був здивований пропозицією про об’єднання газових компаній двох країн, яку висловив раніше прем’єр-міністр Росії Володимира Путіна.

Аналітики поки що називають віддаленою перспективу злиття активів у нафтогазовій сфері.

Натомість прогресу в галузі ядерної співпраці сторони, ймовірно, досягнуть уже під час візиту Дмитра Медведєва до Києва.

Після президентських виборів нова українська влада швидко поліпшила відносини з Москвою. Нещодавно було підписано угоду про зниження для України ціни газу в обмін на продовження терміну оренди Росією військово-морської бази в Севастополі.

Опозиція в Україні звинувачує Януковича у здачі національних інтересів. Минулого тижня кілька тисяч людей протестували під стінами українського парламенту проти політики нової влади.
XS
SM
MD
LG