Доступність посилання

ТОП новини

ПАРЄ схвалює підписання в Україні указу щодо кримських татар


Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Мевлют Чавушоглу сподівається, що кримські татари активізують свою участь у громадському й політичному житті України. Як повідомляє прес-служба ПАРЄ, під час свого робочого візиту в Крим 14-15 травня Чавушоглу зі схваленням висловився про підписання Президентом Віктором Януковичем указу, яким передбачаються додаткові заходи щодо інтеграції кримських татар.

«Я дуже сподіваюся, що цей указ, спрямований на поліпшення соціально-економічного становища кримських татар й активізацію їх участі в соціальному, культурному й політичному житті, ознаменує собою початок нового й позитивного періоду для кримських татар в Україні», – сказав президент ПАРЄ.

Чавушоглу зустрівся із представниками кримських татар і регіональних органів влади Криму й закликав активізувати діалог про співпрацю, зокрема у вирішенні питань у сфері освіти, мови й забезпечення землею.

14 травня Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів разом із Радою міністрів Криму забезпечити проведення заходів з нагоди 66-ї річниці депортації кримських татар із Криму й інших осіб за національною ознакою, а також їх широке висвітлення в засобах масової інформації.

Також Янукович доручив уряду прискорити затвердження концепції державної етнонаціональної політики й програми облаштованості депортованих татар на період до 2015 року.
XS
SM
MD
LG