Доступність посилання

ТОП новини

Повені в Чехії й на сході Словаччини, є перша жертва


Південно-східні терени Чеської Республіки потерпають від повеней. Сильні дощі протягом останніх трьох днів різко підняли рівень води в річках на Мораві й у Сілезії. В результаті затоплено сотні домів, городів і садків, без електрики залишилось 10 тисяч родин, в низці районів підтоплені залізничні колії, що призвело до зупинки руху поїздів. В окремих районах спеціальні загони займаються евакуацією населення. В місті Богумін евакуювали 90 пацієнтів з місцевої лікарні. У низці районів виголошений надзвичайний стан. У результаті повені загинула 69-літня жінка.

За повідомленням ČTK, у зв’язку з повінню сьогодні на позачергове засідання зібрався уряд Чехії. Було вирішено вислати в затоплені райони 800 військових, щоб надати допомогу потерпілим.

Під водою також східні райони Словаччини, особливо небезпечна ріка Одра, яка вийшла з берегів і затопила вже кілька сіл. Через підмиті залізничні колії зупинений рух поїздів на словацько-польському кордоні, а також набирають запізнення поїзди зі Словаччини до Чехії.
XS
SM
MD
LG