Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент схвалив півмільярдний кредит для України


У залі засідань Європейського парламенту
У залі засідань Європейського парламенту

Європейський парламент затвердив сьогодні кредит у розмірі до 500 мільйонів євро, який має допомогти Україні вийти з економічної кризи.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, президент Європейського парламенту Єжи Бузек привітав це рішення.

«Україна – це близький стратегічний партнер Європейського Союзу. ЄС допомагає мобілізувати фінансування та підтримку реформ в українському енергетичному секторі, включно з розробкою сталого рішення щодо середньострокових газових та транзитних платіжних зобов’язань України», – сказав Бузек.

Президент Європарламенту Єжи Бузек
Водночас, за його словами, макрофінансова допомога може сприяти економічній стабілізації тільки за умов, якщо головні політичні сили в Україні забезпечуватимуть політичну стабільність і буде досягнуто широкого консенсусу щодо послідовного впровадження необхідних структурних реформ.

Кредит має на меті сприяти економічній стабілізації в Україні і полегшити баланс платежів та бюджетних потреб, які були визначені в поточній програмі МВФ. Допомогу планують надавати у вигляді двох траншів.

Максимальна сума цієї виняткової фінансової допомоги Україні у вигляді кредиту, що його надає Європейський Союз, становить 500 мільйонів євро, а максимальний середній строк боргових зобов’язань – 15 років.

Нинішній кредит має доповнити ще один пакет макрофінансової допомоги Україні, у розмірі до 110 мільйонів євро, що був схвалений Радою ЄС іще 2001 року, але поки не був запроваджений.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG