Доступність посилання

ТОП новини

Провладна коаліція прагне показово покарати опозиціонерів – Ксенія Ляпіна


Народний депутат України, член фракції «Наша Україна – Народна самооборона» Ксенія Ляпіна вважає, що питання про зняття депутатської недоторканності з двох членів фракції НУНС Юрія Гримчака та Андрія Парубія за їхню поведінку на засіданні Верховної Ради 27 квітня можуть включити до порядку денного вже на сьогоднішньому засіданні парламенту.

«На жаль, це достатньо реально, тому що ми знаємо позицію провладної коаліції – вони вирішили зробити показову «порку». Для цього вони вибрали двох народних депутатів, на прикладі яких хочуть модельно показати всім нам, що з нами буде, якщо ми будемо свою позицію захищати», – сказала Ксенія Ляпіна в ефірі Радіо Свобода.

Опозиція пропонує створити тимчасову слідчу комісію для розслідування всіх подій на тодішньому засіданні Верховної Ради, включно з побиттям депутатів. Ксенія Ляпіна нагадала, що її колега по фракції Олесь Доній і досі перебуває в лікарні зі струсом мозку.

Сьогодні регламентний комітет Верховної Ради має розглянути питання про зняття депутатської недоторканності з Гримчака та Парубія, повідомив раніше лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Регіонали згодні позбавити нунсівців недоторканності. Підтримати це рішення готові і комуністи.

Депутатів Гримчака і Парубія звинувачують у перешкоджанні роботі депутатів і спікера під час засідання парламенту 27 квітня. Того дня Верховна Рада ратифікувала угоду про продовження перебування в Україні Чорноморського флоту Росії.
XS
SM
MD
LG