Доступність посилання

ТОП новини

Україна планує приєднатися до «Єврогазу» i веде переговори – Грищенко


Україна має намiр приєднатися до європейської асоцiацiї «Єврогаз» i веде вiдповiднi переговори з комiсаром Європейського союзу з енергетичних питань Ґюнтером Еттiнґером, заявляє мiнiстр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

«Це потужна структура, яка вiдповiдає за безлiч питань у цiй сферi. У нас триває дуже дiєвий активний дiалог з комiсаром з питань енергетики Євросоюзу», – сказав міністр, вiдповiдаючи на запитання народних депутатiв у п’ятницю в парламентi.

За словами Грищенка, наразi Україна в переговорному процесi шукає формулу, яка дала б вiдповiдь на запитання, «де є баланс iнтересiв постачальника газу – Росiї, i, можливо, Середньої Азiї, України – як держави-транзитера i держав-членiв Європейського Союзу – як споживачiв газу».

«Є кiлька вимiрiв. Є вимiр наших вiдносин з Євросоюзом як зi структурою, є наш вимiр двостороннiх вiдносин iз кожною з держав-споживачiв газу, який транспортується через нашу територiю, i є вимiр нашого дiалогу з кожною з компанiй, якi забезпечують безпечне споживання газу в Європу», – наголосив мiнiстр.
XS
SM
MD
LG