Доступність посилання

ТОП новини

Україна планує повернути на свій шельф компанію Vanco – Клюєв


Україна розраховує відновити співпрацю з американською компанією Vanco, заявив перший віце-прем’єр України Андрій Клюєв.

Він назвав дії попереднього уряду щодо цієї структури «рейдерством». «Те рейдерство, яке було з боку попереднього Кабінету міністрів, нічим не виправдане. Ми підірвали авторитет України перед усіма міжнародними інвесторами», – сказав перший віце-прем’єр.

В уряді України на даний момент готуються пропозиції за мировою угодою для вирішення конфліктної ситуації з компанією Vanco. Про це 13 травня повідомив прем’єр-міністр Микола Азаров.

У 2006 році Vanсo International Ltd. виграла перший відкритий конкурс і уклала з Кабінетом Міністрів України в жовтні наступного року Угоду про розподіл продукції, яку видобуватимуть в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря.

У травні 2008 року Кабмін України постановив в односторонньому порядку вийти з угоди про розподіл продукції з Vanco. За місяць до цього Міністерство охорони довкілля доручило анулювати ліцензію компанії на користування надрами шельфу Чорного моря.

Vanco зі свого боку розпочала міжнародну арбітражну процедуру проти уряду України.
XS
SM
MD
LG