Доступність посилання

ТОП новини

Обама отримає звіт про екологічне лихо в Мексиканській затоці


Президент США Барак Обама має отримати сьогодні звіт про екологічне лихо в Мексиканській затоці внаслідок значного виливу нафти в море з аварійної свердловини, який не вдається зупинити вже понад місяць.

Це вплине на рішення про доцільність видачі дозволів на буріння у відкритому морі.

Учора у США тривали суперечки навколо ефективності дій, спрямованих на подолання витоку.

Губернатор штату Луїзіана, який найбільше потерпів від витоку, Боббі Джиндал звинуватив нафтову компанію British Petroleum, яка експлуатувала аварійну свердловину, і Берегову охорону США в повільному ухваленні рішень і затримці постачання очищувального обладнання у той час, як нафта проникає на заповідні прибережні території.

Берегова охорона США повідомила про забруднення понад 110 кілометрів узбережжя Мексиканської затоки і стверджує, що менш як половину цієї території може бути очищено швидко.

Командувач Берегової охорони Тад Аллен вважає, що «Брітіш Петролеум» робить усе можливе для зупинки витікання нафти.

Якщо цю компанію усунути від розв’язання проблеми, то «чи буде її на кого замінити», запитує Аллен.

Із думкою про можливість усунути компанію від очищувальних робіт виступив позавчора міністр внутрішніх справ США (це міністерство у Сполучених Штатах відповідає не за правоохоронні питання, а, зокрема, за захист довкілля) Кен Салазар.

Він гостро скритикував компанію за темпи робіт і заявив, що британський нафтовий велетень не зробив для очищення затоки всього, що мав, і порушив усі граничні терміни очищення Мексиканської затоки.
XS
SM
MD
LG