Доступність посилання

ТОП новини

Гілларі Клінтон: дії Ірану – «прозорий виверт»


Держсекретар США Гілларі Клінтон назвала «прозорим вивертом» угоду про зберігання та обмін іранського урану на території Туреччини.

За словами Клінтон, домовленість, якої нещодавно досягнули під час переговорів лідери Ірану, Туреччини та Бразилії, є нічим іншим, як спробою Тегерана уникнути посилення міжнародних санкцій.

Як наголосила американський держсекретар, нові плани іранського керівництва не вирішують головних сумнівів світової спільноти щодо мирного характеру ядерної програми Ірану.

Після того, як Тегеран оголосив про рішення зберігати частину свого низькозбагаченого урану в Туреччині для подальшого обміну на готове паливо для свого дослідного реактора, до Ради безпеки ООН був внесений проект нових, іще суворіших санкцій проти Ірану, узгоджений світовими державами, у тому числі США, Росією й Китаєм.

У світі непокояться, що Іран, попри згадану домовленість, підтвердив, що не відмовляється й від планів самостійно збагачувати уран, які виклкикають найбільші застереження світової спільноти.
XS
SM
MD
LG