Доступність посилання

ТОП новини

КНДР оголосила про кроки проти Південної Кореї


Влада КНДР оголосила про «контрзаходи» щодо Південної Кореї, яка звинуватила Пхеньян у загибелі свого корабля в Жовтому морі 26 березня.

Як повідомило в Пхеньяні Центральне телеграфне агентство Кореї, зміни торкнуться багатьох сфер. Зокрема, з Північної Кореї будуть вислані всі південнокорейські співробітники спільної економічної зони в місті Кесон.

У державних теленовинах Північної Кореї сьогодні заявили: «Якщо південнокорейська сторона продовжить вторгнення в наші територіальні води, КНДР введе в дію практичні воєнні заходи, щоб захистити свою територію. Відповідальність за наслідки даного кроку повністю нестиме Південна Корея».

Південна Корея заявила у вівторок, що відновлює пропагандистське мовлення на КНДР. Раніше Сеул оголосив, що перериває торговельні зв’язки з Пхеньяном.

Китай і Росія закликали сторони до стриманості.

США, які підтримують Південну Корею, закликали світову спільноту не залишати дії КНДР без відповіді.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун очікує, що Рада безпеки вживатиме заходів проти Північної Кореї, назвавши докази її відповідальності «переконливими і тривожними».

Напруженість між Пхеньяном і Сеулом різко зросла після загибелі південнокорейського корвета «Чхонан», який, згідно з доповіддю міжнародної групи експертів, був торпедований підводним човном КНДР. В результаті інциденту загинули 46 південнокорейських моряків.
XS
SM
MD
LG