Доступність посилання

ТОП новини

НАТО: євроатлантичні перспективи є суверенним правом України


Рішення керівництва України про політичний курс держави є його суверенним правом, вважає заступник генерального секретаря НАТО з питань оборонної політики і планування Їржі Шедівий.

Новий уряд ухвалив рішення про політичний курс України на неприєднання до НАТО, констатував Шедівий. «Саме Україні й українському керівництву вирішувати, коли, або, я сказав би так, – взагалі змінювати цю позицію чи не змінювати в майбутньому. Це суверенне рішення вашого керівництва», – сказав він сьогодні журналістам у Києві.

За словами Їржі Шедівого, українські колеги запевнили його, що Україна зацікавлена в подальшому поліпшенні якості співпраці з НАТО.

Він зазначив, що один із конкретних кроків такої співпраці – це спільні навчання, що і підтвердила Верховна Рада, ухваливши закон про допуск іноземних військ на територію України для проведення спільних навчань.

Заступник генерального секретаря НАТО з питань оборонної політики та планування Їржі Шедівий разом із заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України Степаном Гавришем головує на восьмому засіданні Спільної робочої групи Україна-НАТО з питань військової реформи високого рівня, яке почалося сьогодні в Києві.

З української сторони в роботі засідання бере участь керівництво та провідні експерти органів державної влади сектору безпеки і оборони, зокрема: Міністерства закордонних справ, Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, МНС, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Адміністрації Державної прикордонної служби України тощо.

У числі запрошених гостей на засідання прибули високопосадовці Міжнародного секретаріату НАТО, представники дипломатичних місій країн-членів Північноатлантичного альянсу та міжнародних організацій.
XS
SM
MD
LG