Доступність посилання

ТОП новини

Триває ліквідація наслідків екологічного лиха в Мексиканській затоці


Компаіня «Брітіш Петролеум» стверджує, що операція з ліквідації наслідків екологічного лиха в Мексиканській затоці триває за планом, та ще зарано говорити про її остаточний успіх.

Уряд США погодився на проведення процедури, під час якої нафтовий фонтан намагаються приборкати за допомогою нагнітання до так званого «колодязя» важких рідин.

Британський нафтовий гігант і посадові особи уряду США визнали, що немає жодних гарантій, що цей захід спрацює. Такого раніше ніколи не робили на глибині понад півтора кілометри.

Високопосадовець компанії «Брітіш Петролеум» Тоні Гейворд сказав: «Ми будемо продовжувати нагнітати важкі рідини ще принаймні добу, і потрібна ще доба, перш ніж ми знатимемо, чи буде успіх. Є відмінна команда людей, щоб робити незвичайні речі для приборкання витікання нафти настільки швидко, наскільки ми зможемо», – сказав представник ВР.

Губернатор штату Луїзіана Боббі Джиндал заявив, що вже понад 160 кілометрів узбережжя забруднені нафтою. Він гостро критикує заходи нафтового гіганта і федеральної влади США, назвавши їх «недостатніми і запізнілими».
XS
SM
MD
LG