Доступність посилання

ТОП новини

Хто може претендувати на лідера опозиції? Які урядовці не хочуть оприлюднювати свої доходи? (Огляд преси)


Київ – Опозиції в Україні в класичному розумінні зараз немає. Вона себе дискредитувала ще коли була при владі, стверджує газета «День». Крім того, у нинішніх опонентів влади немає двох визначальних ознак – злагодженості й підтримки громадськості. Та й з лідером проблема. Ющенко не може ним стати через низьку популярність, від Тимошенко втікають навіть її соратники, Тігіпко вже при владі, у решти політиків, що могли б претендувати на лідера опозиції, занадто низькі рейтинги. Докладніше про причини відсутності впливових опонентів чинній владі йдеться в публікації «Яка опозиція нам потрібна?».

«Опозиція – це серйозна річ. А в нас вона якась іграшкова. Створили потішний опозиційний уряд, потім потішний опозиційний Комітет захисту України...», – подає роздуми народного депутата з НУ-НС Віктора Матчука газета «Україна молода».Опозиція, мовляв, мусить створюватися знизу. Спершу має з'явитися бажання у людей. Поки що такого бажання нема, стверджує депутат, тому створення такого комітету сьогодні є провокацією. Адже коли потреба насправді визріє, створювати таку структуру буде значно важче, бо сама ідея вже зіпсована.

Партія регіонів розпочинає похід за столичною спадщиною. Як стверджують «Вечірні вісті», посадити «свого хлопця» на київський міський «престол» було заповітною мрією будь-якої влади в Україні. Нинішня не виняток. Нині створені просто ідеальні умови для «взяття рейхстагу». Про це пишеться в статті «Діти космосу».

Кампанія з декларації доходів завершилася, однак українські чиновники, які згідно з законом повинні були опублікувати інформацію про джерела своїх статків в офіційних друкованих органах, не поспішають цього робити. Один із них – віце-прем’єр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко. Про інших урядовців, що не бажають оприлюднювати про себе фінансову інформацію, розповідає газета «Діло» у статті «Куди міністри сховали свої декларації».

Сьогодні зі школою прощаються понад 300 тисяч одинадцятикласників. Про те, що вдалося зробити за останні десять років в українській системі освіти, про її плюси та мінуси діляться своїми роздумами експерти газети «День». Заголовок матеріалу «Освіта й виклики часу».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG