Доступність посилання

ТОП новини

Кулуарні розмови і гіркий присмак


Львів – Нема нічого кращого кулуарних розмов, коли приїжджають високі посадовці. Тут можна наслухатись дивовижних ґец.

«Це дивно, але уся чинна влада летіла в літаку у повній мовчанці. Янукович сидів окремо від усіх, поруч кабіни пілотів».
«Такого ще не було, щоб матеріали офіційного зібрання видавали не професійні працівники обладміністрації, а запросили дівчат модельного агентства, які не не знали, що відповідати».
«А яка кількість працівників СБУ залучена до візиту, такого ще не було».
«Чи знаєте, що радником голови Львівської ОДА Василя Горбаля щойно днями призначили бютівку Тетяну Донець, яка у березні заявила, що пішла від регіонала, з яким мешкала?»
«А що означає, що поруч Януковича постійно журналіст Мустафа Найєм, коли регіональним журналістам охорона заборонила наближатись за 10 метрів до першої особи і усієї офіційної делегації?»

Подиву не було меж. Не дивував хіба місцевий «бомонд», який не знав як ще більше вислужитись. Правда ще вчора ці люди стояли на мітингу поруч Тимошенко, а нині вдавали щиру і шалену радість, вітаючи Віктора Януковича у стінах політехніки, роздумуючи як краще прилаштуватись напередодні місцевих виборів.

Було відчутно, що Президент наляканий Львовом, бо привіз зі собою понад 100 посадовців. Виходячи з машини, не кивнув головою у бік величезної групи регіональних журналістів, яка чекала на нього майже 2 години. Перша особа в державі не наважилась прогулятись львівськими вулицями, щоб посміхнутись до людей, подивитись на них, а навіть перемовитись словом.
Показушний і штучний візит, немов повернув у 80-ті. Дежа вю, але з дуже гірким присмаком. «Тоталітаризм прагне не до деспотичної влади над людьми, а до встановлення такої системи, в якій люди цілком не потрібні». Чомусь пригадались ці слова американського філософа Ханни Арендт.
XS
SM
MD
LG