Доступність посилання

ТОП новини

Вишиванюк: Олімпіада для області була б проривом


Проведення зимової олімпіади на Буковелі стало б «серйозним проривом у галузі будівництва доріг, готелів, туристичних комплексів» для всієї області, заявив голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк.

Так він прокоментував учорашню пропозицію Президента Віктора Януковича провести зимові Олімпійські ігри 2022 року в українських Карпатах, інформує кореспондентка Радіо Свобода.

Щоправда, Янукович, говорячи про це, замість «на Буковелі» сказав «на Буковині». Пізніше заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман мусила уточнювати, що йшлося про чергову помилку голови держави.

Зараз гірськолижний курорт «Буковель» – це 53 кілометри сучасних лижних трас, 16 витягів, облаштовані снігогенерувальним обладнанням схили. Тут є найсучасніший в Україні екстрімсноупарк, льодовий каток, лижні школи, розвивається інфраструктура.

Цьогоріч на «Буковелі» прийшли перші в Україні змагання Кубка Європи з фрістайлу.

Як повідомили в прес-службі «Буковелю», власники гірськолижного комплексу неодноразово декларували прагнення і готовність прийняти зимову Олімпіаду, але це потребуватиме великої роботи, і «без підтримки держави тут не обійтися».
XS
SM
MD
LG