Доступність посилання

ТОП новини

ЄС: для безвізового режиму підвищити рівень життя


У Європейському Союзі вважають, що необхідною умовою для скасування візового режиму для громадян України є підвищення рівня життя в державі, заявив представник ЄС в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра.

У питанні про скасування віз дуже важливі економічна і соціальна складова, сказав він в інтерв’ю журналові «Кореспондент».

За його словами, на Євросоюз існує імміграційний тиск із боку України, а це, серед іншого, є результатом того, що українці не мають достатніх можливостей у своїй країні.

Як сказав представник ЄС, у результаті реформ, необхідних для підписання Угоди про асоціацію України з Євросоюзом, у цій державі мають зникнути корупція й перешкоди для інвестицій, поліпшитися система державної влади і місцевого самоврядування. Унаслідок цього, вважає Пінту Тейшейра, в Україні мають зрости інвестиції, з’явитися нові робочі місця і збільшитися доходи людей. От тоді люди будуть менш схильні шукати роботу за кордоном, і це знизить згаданий імміграційний тиск, сказав він.

Серед необхідних для України реформ представник ЄС в Україні назвав поліпшення охорони кордонів, бо нині Україна часто стає «коридором» для нелегальних мігрантів до ЄС, удосконалення паспортів і механізму видачі українських віз громадянам третіх країн.

Жозе Мануел Пінту Тейшейра нагадав, що низці балканських країн знадобилося близько десяти років, щоб виконати реформи, яких вимагає «дорожня карта» для досягнення безвізового режиму, і домогтися скасування візової вимоги до ЄС.

Представники української влади останнім часом говорять, що угоду про безвізовий режим між Україною і Євросоюзом має бути підписано, за їхніми словами, вже до кінця цього року.
XS
SM
MD
LG