Доступність посилання

ТОП новини

Кількість жертв катастрофи потяга в Індії зростає


За різними даними, від 71 до 80 тіл загиблих виявили в уламках пасажирського потяга, який зазнав катастрофи в ніч на п’ятницю у штаті Західна Бенгалія на сході Індії. Рятувальні служби повідомляють, що кількість виявлених жертв напевне ще зросте.

У перебігу катастрофи, в якій також поранено понад 200 осіб, пасажирський потяг зійшов із рейок, а потім у нього врізався інший, товарний потяг.

Різняться й заяви урядовців про можливу причину катастрофи – чи сталася вона внаслідок вибуху на рейках, чи через розґвинчені кріплення рейок.

Поліція і влада штату заявили, що складають вину за катастрофу на маоїстських повстанців. За словами керівника поліції штату Бгупіндера Сінга, йдеться про «очевидний акт саботажу».

Представники влади відтак знову заявили, що посилять боротьбу з повстанцями.

Місцевість, у якій сталася катастрофа, вважають твердинею індійських повстанців-маоїстів, які, за повідомленнями, останніми місяцями посилили свої напади. Лише останніми тижнями вони вбили в різних частинах Індії понад сто осіб – військових, поліції й цивільних осіб.

Комуністичний повстанський рух маоїстського зразка, відомий також як наксаліти, виник 1967 року саме в Західній Бенгалії й відтоді поширив діяльність тисяч своїх бійців на 20 із 28 штатів Індії. Члени руху заявляють, що захищають бідних і борються з заможними експлуататорами.
XS
SM
MD
LG