Доступність посилання

ТОП новини

Кількість жертв аварії потяга в Індії зросла до 90


Щонайменше 90 людей виявили загиблими на суботу в уламках потяга після п’ятничної аварії в Індії, яку влада списує на саботаж маоїстських повстанців. Поранених близько 150 осіб.

Пасажирський потяг, що їхав із Колкати до Мумбая, зазнав аварії в ніч на п’ятницю у штаті Західна Бенгалія на сході Індії. У перебігу катастрофи потяг зійшов із рейок, а потім у нього врізався інший, товарний потяг.

За можливі причину катастрофи вважають або вибух на рейках, або розґвинчені кріплення рейок.

Через ліквідацію наслідків аварії рух потягів у регіоні припинятимуть у нічний час протягом принаймні чотирьох днів.

Поліція і влада штату заявили, що складають вину за катастрофу на маоїстських повстанців. Представники влади відтак знову заявили, що посилять боротьбу з ними.

Сільську місцевість, у якій сталася катастрофа, вважають твердинею індійських повстанців-маоїстів, які останніми місяцями посилили свої напади. Лише останніми тижнями вони вбили в різних частинах Індії понад сто осіб – військових, поліції й цивільних.

Комуністичний повстанський рух маоїстського зразка, відомий також як наксаліти, виник 1967 року саме в Західній Бенгалії й відтоді поширив діяльність тисяч своїх бійців на 20 із 28 штатів Індії. Члени руху заявляють, що захищають бідних і борються з заможними експлуататорами.
XS
SM
MD
LG