Доступність посилання

ТОП новини

Київ святкує День міста


У Києві в суботу відбуваються урочистості у зв’язку з Днем міста. Для мешканців столиці і гостей Києва підготовлено велику культурно-розважальну програму.

У центрі перекрито деякі автодороги, які тимчасово перетворили на пішохідну зону.

На День Києва в столиці відбуваються традиційні цього дня фестиваль хорового мистецтва «Пісня над Дніпром», танцювальний конкурс випускників «Київський вальс», міжнародний благодійний легкоатлетичний пробіг «Під каштанами», концерт на майдані Незалежності.

Серед нових заходів – Міжнародний фестиваль «Київська Русь XIII», який відбувається в парку «Київська Русь» у селі Копачів Київської області, «Дитячий пленер» у Маріїнському парку, фотоконкурс «Київ очима киян». А в Пасажі у День Києва відбудеться відкриття Площі зірок.

У рамках свята на Хрещатику відбудеться парад мотоциклістів «Київ Байк-шоу 2010» із показовими виступами каскадерів, у музеї народної архітектури і побуту Пирогово – відкритий фестиваль повітряних зміїв «Змієрія-2010», а на Дніпрі – міський турнір з парусної регати.

Крім того, на майдані Незалежності відбудеться конкурс грації та таланту «Княгиня Київська», а на Співочому полі – міжнародний благодійний фестиваль дитячо-юнацької творчості «Сонячний каштанчик».

У парках культури і відпочинку також організовані святкові концерти.

Для вільного відвідування відкрито комунальні заклади культури. У кінотеатрах міста відбуваються тематичні покази художніх і хронікально-документальних фільмів, присвячених Києву, а в бібліотеках та музеях – книжкові виставки, вечори поезії, вікторини, присвячені історії столиці, повідомляє прес-служба міськадміністрації.

День Києва відзначається останньої неділі весни.

Вітання киянам висловили з цієї нагоди, зокрема, Президент Віктор Янукович і Прем’єр-міністр Микола Азаров.
XS
SM
MD
LG