Доступність посилання

ТОП новини

Іран допомагає руху «Талібан» – генерал Стенлі МакКрістал


Командувач військами НАТО в Афганістані генерал Стенлі МакКрістал стверджує, що Іран надає військову допомогу руху «Талібан». В інтерв’ю Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода МакКрістал заявив, що в цілому допомога Ірану є «природною».

«Іран є сусідом Афганістану, і в багатьох випадках допомога цієї країни є здоровою. Та існують чіткі докази того, що Іран у деяких випадках надає зброю та готує військові кадри для руху «Талібан», що є неприпустим», – сказав командувач військами НАТО в Афганістані генерал Стенлі МакКрістал.

В інтерв’ю Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода він також розповів про наступні бойові дії в Кандагарі.

«Насправді, багато дій уже розпочалися. Ми розширюємо нашу співпрацю в місті Кандагар з афганською національною поліцією. Ми встановлюємо кільця безпеки в місті разом з поліцією громадського порядку, а згодом ми збільшимо контингент афганської національної армії і сил коаліції в околицях міста. Це буде поступовий процес, а не одноразова подія. Та в місті ставатиме безпечніше з кожним днем», – сказав командувач військами НАТО в Афганістані генерал Стенлі МакКрістал.

МакКрістал також прокоментував план президента США Барака Обами, який передбачає виведення американських військ з Афганістану, розпочинаючи з 2011 року. Генерал заявив, що скорочення відбуватиметься, та бойові дії в Афганістані триватимуть ще довго після 2011 року.

Генерал Станлі МакКрістал є командувачем в Афганістані одночасно і Міжнародних сил сприяння безпеці (ISAF), і всіх контингентів США.

Багатонаціональні Міжнародні сили сприяння безпеці (ISAF), у яких беруть участь США і ще 42 країни, перебувають в Афганістані за мандатом Ради безпеки ООН і під командуванням НАТО.
XS
SM
MD
LG