Доступність посилання

ТОП новини

Позики призведуть до інфляції та дефолту – Пинзеник


Додаткові позики не вирішать проблеми дефіциту бюджету України, а лише прикриють боргову дірку. Ця дорога світить інфляцією та дефолтом.

Про це заявив на черговому засіданні фінансового прес-клубу екс-міністр фінансів України Віктор Пинзеник. За його словами, дефіцит бюджету в Україні становить 170 мільярдів гривень, і шляхом традиційного друку грошей вирішити цю проблему не можна.

«Де збираються взяти 170 мільярдів гривень? Відповіді на це питання не знаємо. Їх немає де взяти. Судячи з усього, без скорочення видатків Валютний фонд не відновить програму кредитування. Бо в цьому немає сенсу. Це нічого не міняє. Просто через рік країна вийде з іншим масштабом проблем, зі значно більшим масштабом проблем. Зовнішні запозичення? Позичать один мільярд, два, три, але це нічого не змінить. Приватизація в таких умовах нічого не дає, це все одно, що взяти лопату і лопатою кидати в грубку гроші. Бо дірка вимірюється вже не тими цифрами, які країна знала раніше», – заявив Пинзеник.

Екс-міністр додав, що відсутність реальних джерел покриття дефіциту бюджету – це постійна сокира над стабільністю національної валюти. А це означатиме, що в банківському секторі України лише збільшуватиметься частка валютних кредитів.
XS
SM
MD
LG