Доступність посилання

ТОП новини

НУНС і БЮТ проти швидкого розгляду законопроекту про засади політики


Фракції Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» і Блоку Юлії Тимошенко виступають проти прискореного розгляду законопроекту про засади внутрішньої і зовнішньої політики України, заявив від імені обох фракцій народний депутат від НУНС Анатолій Гриценко.

Він закликав Голову Верховної Ради Володимира Литвина не влаштовувати ухвалення законопроекту вже післязавтра.

Так Гриценко зреагував на доручення Литвина парламентським комітетам розглянути законопроект уже завтра, щоб післязавтра він міг потрапити на розгляд усього парламенту.

У відповідь на слова Гриценка Литвин пообіцяв, що післязавтра законопроект ухвалять тільки в першому читанні, і до другого читання буде ще 14 днів «для осмислення» і внесення пропозицій.

Спікер додав, що Президент Віктор Янукович, який подав законопроект, має право вимагати розглянути його невідкладно.

Раніше сьогодні Янукович підписав і подав до Верховної Ради як невідкладний проект закону «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики України».

Як повідомив директор Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв після закінчення засідання Ради національної безпеки й оборони, на якому розглядали законопроект, цей документ передбачає позаблоковий статус України й її співробітництво з європейськими й євроатлантичними військовими структурами.
XS
SM
MD
LG