Доступність посилання

ТОП новини

Пропалестинські активісти посилають до Смуги Гази нове судно


Пропалестинські активісти оголосили сьогодні, що до Смуги Гази вирушило нове судно з гуманітарною допомогою всупереч попередженням Ізраїлю, що він не допустить прямої доставки до цієї частини палестинських територій через блокаду.

Вони також заявляють, що наступними днями до судна, яке вийшло сьогодні, долучаться подальші.

Сьогодні ж Єгипет як виняток відкрив свій кордон зі Смугою Гази, щоб «полегшити страждання» її мешканців.

Заяви активістів пролунали лише наступного дня по тому, як ізраїльські військові зупинили вчора конвой суден із гуманітарною допомогою, які прямували до Смуги Гази, що перебуває під ізраїльською блокадою. Пропалестинські активісти відмовилися доставити допомогу до ізраїльського порту і продовжили рух безпосередньо до берегів палестинської території попри попередження Ізраїлю.

У перебігу операції загинули дев’ять осіб. Сторони називають різні версії загибелі людей: активісти стверджують, що ізраїльтяни почали стріляти в беззбройних людей; ті заявляють, що були змушені оборонятися від збройного нападу на них.

Ізраїль уже понад три роки тримає блокаду Смуги Гази – відтоді, як 2007 року владу в ній збройною силою захопив радикальний антиізраїльський палестинський рух «Хамас». Після минулорічної війни Ізраїлю з «Хамасом» ця блокада ще посилилася.
XS
SM
MD
LG