Доступність посилання

ТОП новини

Рада з прав людини ООН хоче незалежного з’ясування подій із конвоєм для палестинців


Рада з прав людини ООН ухвалила сьогодні резолюцію про створення незалежної місії, яка має з’ясувати обставини навколо перехоплення Ізраїлем морського конвою з гуманітарною допомогою, який прямував до Смуги Гази всупереч вимогам Ізраїлю розвантажити його в ізраїльському порту.

Резолюція також засуджує цю операцію, внаслідок якої позавчора загинули 9 пропалестинських активістів, як «обурливий напад», і закликає зняти ізраїльську блокаду Смуги Газа.

Сторони називають різні версії загибелі людей: активісти стверджують, що ізраїльтяни почали стріляти в беззбройних людей; ті заявляють, що були змушені оборонятися від збройного нападу на них.

У понеділок уранці ізраїльські десантники зупинили морський конвой із гуманітарною допомогою, який продовжував прямувати безпосередньо до Смуги Гази всупереч вимогам Ізраїлю розвантажити його в ізраїльському порту.

Ізраїль уже кілька років тримає в блокаді цю частину палестинських територій, владу в якій 2007 року збройною силою захопив радикальний антиізраїльський рух «Хамас».
XS
SM
MD
LG