Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Ізраїлю захищає затримання суден


Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу виступив у середу ввечері на захист дій ізраїльських десантників під час затримання в понеділок морського конвою, що прямував до Смуги Гази всупереч забороні. Під час інциденту загинули 9 пропалестинських активістів.

Держава Ізраїль протистоїть міжнародному нападові лицемірства, заявив він.

Нетаньягу нагадав, що ембарго проти Смуги Гази, яке мали намір порушити активісти своїм конвоєм, має на меті не допустити постачання зброї та військових матеріалів «терористам» у цій частині палестинських територій, як він назвав владний у ній радикальний антиізраїльський рух «Хамас».

Прем’єр також нагадав, що і Ізраїль, і Єгипет, який межує зі Смугою Гази, пропонували свої порти для розвантаження суден і передачі палестинцям вантажу гуманітарної допомоги з них.

Через ці події Біньямін Нетаньягу терміново повернувся до Ізраїлю, перервавши свій візит до Північної Америки, в перебігу якого він мав зустрітися з президентом США Бараком Обамою.

У понеділок уранці ізраїльські десантники зупинили морський конвой із гуманітарною допомогою, який продовжував прямувати безпосередньо до Смуги Гази всупереч попередженням Ізраїлю, що через блокаду судна не пропустять.

Ізраїль уже кілька років тримає в блокаді цю частину палестинських територій, владу в якій 2007 року збройною силою захопив рух «Хамас».

У перебігу операції загинули 9 пропалестинських активістів. Сторони називають різні версії загибелі людей: активісти стверджують, що ізраїльтяни почали стріляти в беззбройних людей; ті заявляють, що були змушені оборонятися від збройного нападу на них.
XS
SM
MD
LG