Доступність посилання

ТОП новини

Влада Харкова призначила слухання щодо захисту зелених зон


Розпорядження про проведення громадських слухань щодо захисту зелених зон підписав секретар міськради Харкова Генадій Кернес.

Як мовиться в документі, рішення ухвалили з урахуванням відповідної ініціативи з боку громадськості. Наразі на підтримку проведення громадських слухань зібрали майже півтори тисячі підписів городян.

Громадські слухання, згідно з рішенням міськради, відбудуться 19 червня. На них будуть запрошені, зокрема, керівник екологічної інспекції, головний санітарний лікар міста, а також депутати міської ради.

На проведенні громадських слухань наполягали захисники парку імені Горького, де заради нової дороги вирубують дерева.

Активісти рішенням про проведення громадських слухань задоволені, але зазначають, що з рішенням посадовці забарилися.

«Я думаю, що це маневр, і пан Кернес буде намагатися все організувати таким чином, щоб всім розповіли ніби всі підтримують подальше знищення зелених насаджень. Чи буде ще якась демагогія. Інша справа, що це дає можливість боротися. Але, звичайно, слухання треба було проводити до того, як все почалося», – розповів один з активістів руху за збереження парку Ігор Рассоха.

За словами активіста, громадські слухання можуть стати певним кроком у подальшій боротьбі за ухвалення мораторію на вирубку зелених зон у Харкові та відчуження лісів під забудову.

Саме ухвалити такий мораторій, а також скасувати рішення про будівництво дороги у парку Горького від влади і вимагають захисники лісу. Зараз вони збирають підписи на підтримку проведення референдуму з цього питання.

На позачерговій сесії міськради пропозицію про мораторій озвучили депутати від БЮТ, але більшість, якою є Партія регіонів, ініціативу не підтримала.

Рішення про будівництво дороги через парк харківська влада ухвалила 19 травня. Із того часу в Харкові не вщухає протистояння незгодних харків’ян, міліції та лісорубів.
XS
SM
MD
LG