Доступність посилання

ТОП новини

Рейтинги British Petroleum упали через вилив у Мексиканській затоці


Міжнародне рейтингове агентство Fitch оголосило в четвер, що знизило на один рівень кілька рейтингових показників енергетичної компанії British Petroleum із прогнозом подальшого зниження через величезний вилив нафти в Мексиканській затоці, що стався на свердловині цієї компанії.

Тим часом чільний керівник компанії Тоні Гейворд заявив у четвер, що British Petroleum була заскочена виливом зненацька і була не готова впоратися з ним, тож критика її готовності протидіяти таким аваріям цілком справедлива.

Тим часом нафта, яка в великих кількостях далі виливається зі свердловини на глибині близько півтора кілометра на дні Мексиканської затоки, вже дісталася берегів Флориди – вже четвертого штату, розташованого на узбережжі затоки, після Алабами, Луїзіани і Міссісіпі.

Обсяг нафти, вилитої в воду від 21 квітня, коли стався руйнівний вибух на нафтовидобувній платформі, що її використовувала компанія British Petroleum, найбільший в історії США. Вона завдає значної шкоди довкіллю, зокрема, морському життю і заповідним берегам Мексиканської затоки, а також великої економічної шкоди.
XS
SM
MD
LG