Доступність посилання

ТОП новини

Парламент схвалив основні напрями бюджетної політики на 2011 рік


Верховна Рада схвалила розроблені Кабінетом Міністрів основні напрями бюджетної політики на 2011 рік – бюджетну резолюцію. За відповідну постанову проголосували 249 депутатів при мінімально необхідних 226.

Депутати ухвалили таке рішення за результатами парламентських слухань. Із доповіддю щодо цього питання виступив міністр фінансів Федір Ярошенко.

Кабінету Міністрів доручили підготувати проект держбюджету на 2011 рік з урахуванням схваленої бюджетної резолюції й пропозицій парламенту до неї. Передбачається, що дефіцит держбюджету-2011 буде не більш ніж 4,5% ВВП.

Планується надання Кабміном гарантій для реалізації інвестиційних й інноваційних проектів, спрямованих на розвиток експортного потенціалу національної економіки, обсягом не більш ніж 3% ВВП.

Планується проведення податкової реформи, що передбачає поетапне зниження податкового навантаження на платників податків.

Разом із поетапним зниженням податку на прибуток підприємств і податку на додану вартість передбачене поетапне підвищення ставок акцизного збору з метою адаптації податкового законодавства до законодавства Європейського Союзу, установлення ставок акцизного збору на компоненти бензинів на рівні ставок на бензин, запровадження додаткового оподаткування доходів громадян з високим рівнем доходів, зокрема шляхом запровадження податку на розкіш.

Передбачене також введення єдиної плати за користування надрами для видобутку корисних копалин замість двох чинних платежів: за користування надрами й збору за геологорозвідувальні роботи, виконані за рахунок коштів держбюджету.

Планується збалансування фінансових планів «Нафтогазу України» та його дочірніх підприємств без залучення бюджетних коштів, державних цінних паперів, надання розстрочок і відстрочок зі сплати податкових зобов’язань.

Кабмін 19 квітня затвердив Декларацію цілей і завдань на 2011 рік. Відповідно до бюджетного законодавства, Кабмін повинен внести на затвердження Верховній Раді проект держбюджету на наступний рік до 15 вересня поточного року.
XS
SM
MD
LG