Доступність посилання

ТОП новини

У Києві презентували видавничо-музичний проект «Світ Миколи Лисенка»


У Києві відбулась презентація книги знаних американських науковців та музикантів Тамари Булах і Тараса Філенка «Світ Миколи Лисенка. Національна ідентичність, музика і політика України ХІХ-початку ХХ ст.».

Український переклад книги здійснило київське видавництво «Майстерня книги» за підтримки Посольства США та міжнародного фонду «Відродження». Незабаром у рамках проекту презентують компакт-диск із народними піснями та мелодіями України, які зібрав Микола Лисенко.

Як відзначила координатор проекту, помічник аташе з питань культури Посольства США Ольга Крекотень, «українська наукова і творча громадськість мають змогу познайомитися з унікальними матеріалами, зібраними у книжці. Так, дані про життя і творчість Лисенка подані у контексті тих суспільно-політичних подій, які відбувалися в Україні наприкінці ХІХ-початку ХХ ст.».

Один із ініціаторів проекту «Світ Миколи Лисенка» академік Микола Жулинський наголосив, що «праця і творча спадщина Лисенка лягли в основу української школи музикознавства і є актуальними і корисними й у наш час».
XS
SM
MD
LG