Доступність посилання

ТОП новини

Євро, нафта й акції падають через Угорщину і США


Спільна європейська валюта євро впала у п’ятницю на торгах у Нью-Йорку до найнижчого рівня від березня 2006 року, до 1,1956 доларів США за 1 євро.

Як вважають, причиною стали побоювання щодо можливої боргової кризи в Угорщині і гірші від очікуваних дані про працевлаштування у США.

Занепокоєння щодо міцності світової економіки також призвели до зниження ціни нафти. Барель сирової нафти на закритті нью-йоркської сировинної біржі коштував у п’ятницю 71,51 долара – більш як на 3 долари менше, ніж у четвер.

Упали і курси акцій у США. Індекс Dow Jones знизився в п’ятницю на 323 пункти.

Раніше в п’ятницю уряд США оприлюднив звіт про стан із працевлаштованістю, за яким протягом минулого місяця у Сполучених Штатах створили 431 тисячу робочих місць, але більшість із них – це понад 400 тисяч тимчасових працевлаштувань для здійснення перепису. За словами аналітиків, ці числа гірші, ніж очікували.

Раніше в п’ятницю речник прем’єр-міністра Угорщини заявив, що економіка цієї країни перебуває в «тяжкій» ситуації через проблеми з державним боргом. За словами аналітиків, наростають побоювання, що перед Угорщиною може теж постати боргова криза на кшталт грецької.
XS
SM
MD
LG