Доступність посилання

ТОП новини

Український флот запросив російський на своє свято


Командування Військово-морських сил Збройних сил України запросило моряків Чорноморського флоту Росії взяти участь у святкуванні Дня флоту України, який відзначатимуть 4 липня.

Як передає в суботу агентство «Інтерфакс-Україна» повідомлення прес-службі командування ВМС України, командувач ВМС віце-адмірал Віктор Максимов заявив, що командуванню Чорноморського флоту було запропоновано надати корабель для участі в параді кораблів Військово-морських сил у Севастопольській бухті.

Загалом у святкуванні Дня флоту України в Севастополі візьмуть участь близько півтори тисячі військових моряків, вісім кораблів Військово-морських сил, два кораблі морської охорони Державної прикордонної служби України та один корабель Чорноморського флоту Росії.

Того дня, зокрема, біля причалу Морського вокзалу стоятимуть два кораблі ВМС України та один корабель морської охорони Державної прикордонної служби України, які будуть відкриті для відвідування гостями та мешканцями міста. На причалі також буде організовано виставку військової техніки та озброєння.

Увечері того ж дня в Севастополі відбудеться святковий концерт та феєрверк.

Раніше повідомляли, що військові моряки обох країн у Криму домовилися запросити одне одного до участі у своїх святах, які відзначатимуть у Севастополі з різницею в лічені тижні – День флоту України святкують у першу неділю липня (цього року 4 липня), а День Військово-морського флоту Росії, як і за радянських часів, останньої неділі липня (цього року 25 липня). Відтак Чорноморський флот має запросити представників ВМС України на своє російське свято.
XS
SM
MD
LG