Доступність посилання

ТОП новини

Львівщина і Закарпаття потерпіли від стихії – МНС


Інтенсивні опади на території Львівської та Закарпатської областей у четвер і п’ятницю призвели до формування швидкоплинних дощових потоків і через захаращеність та відсутність систем водовідведення сталося підтоплення житлових будинків, підвалів, дворогосподарств та сільськогосподарських угідь, шквалистими поривами вітру пошкоджено покрівлі житлових будинків та об’єктів комунальної інфраструктури, повідомили в суботу в Міністерстві з надзвичайних ситуацій.

Серед іншого, в потерпілих районах зруйновано понад 10 автомобільних і пішохідних мостів і мостових переходів, понад 20 пошкоджено. Також пошкоджено понад 15 кілометрів автомобільних доріг.

Через спрацювання автоматичного захисту та пошкоджень ліній електропередач без електропостачання лишилися 56 населених пунктів; постачання 51 з них уже відновили.

Шквалисті пориви вітру знищили чи пошкодили покрівлі понад 40 будинків. Вода підтопила тисячі підвалів, десятки будівель, тисячі присадибних господарств і тисячі гектарів сільськогосподарських земель.

До ліквідації наслідків стихії в двох областях залучено понад 1 тисячу осіб, із них понад 500 осіб – працівники МНС, повідомили в міністерстві.
XS
SM
MD
LG