Доступність посилання

ТОП новини

Учасники велотуру встановили на Говерлі прапор Євросоюзу


Майже 70 представників різних регіонів України піднялися в суботу на Говерлу і встановили там прапор Євросоюзу, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

На ці вихідні Яремче приймає учасників дводенного прес-туру проекту «ВелоКраїна», який здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках програми сусідства Румунія-Україна.

За словами координатора проекту Володимира Закалюжного, встановлення прапора ЄС на найвищій вершині українських Карпат є свідченням євроінтеграційних прагнень молоді і водночас своєрідною подякою за допомогу у створенні в Карпатах інфраструктури для активного туризму – велосипедного.

Учасники велотуру в суботу побували в Яремчі і Ворохті, відвідали екотуристичний візит-центр Карпатського національного природного парку, створений у рамках проекту «Створення транскордонної мережі розвитку і просування туризму між Івано-Францівською областю та повітом Марамуреш-Румунія».

У неділю вони вирушать у велосипедні екскурсії за розробленими завдяки проектові веломаршрутами. Загалом їх 45.

Програмою перебування в Карпатах передбачене також спілкування з місцевими підприємцями – учасниками мережі «ВелоКраїна».

Проект «ВелоКраїна» здійснює громадська організація «Центр соціальних та ділових ініціатив» із міста Яремче. Він охоплює три області – Івано-Франківську, Закарпатську і Чернівецьку.

Основне завдання – створення інфраструктури для рекреаційних велосипедних поїздок у горах та популяризація цього способу відпочинку серед українських та іноземних туристів.
XS
SM
MD
LG