Доступність посилання

ТОП новини

Минає 13 років від трагічного зсуву ґрунту в Дніпропетровську, проблема й досі не вирішена


Сьогодні минає 13 років із дня трагедії на житловому масиві «Тополя»у Дніпропетровську. Тоді через масштабний зсув ґрунту під землю пішов багатоповерховий будинок, два дитячі садки і школа.

Надзвичайна подія сталася 6 червня 1997 року, о сьомій ранку. Рятувальники встигли вивести надвір всіх жителів будинку, крім однієї людини.

За 13 років після трагедії проблема зсувів у Дніпропетровську не вирішена. Мешканці «Тополі» досі живуть у страху. Вони, як повідомляє кореспондентка Радіо Свобода, звернулися до депутатів міської ради із заявою про те, що ситуація 1997 року може повторитись.

За свідченнями мешканців, стан водопостачальних мереж у багатьох житлових будинках житлового масиву незадовільний: вода просочується крізь комунікації, затоплює підвали, що призводить до ґрунтових змін, на стінах будинків проступають тріщини.

Мешканці «Тополі» вимагають від влади негайного проведення інженерно-геодезичних досліджень і вжиття заходів для попередження зсуву.

Нині у Дніпропетровську є майже два десятка зсувних зон, в основному поблизу балок. На них розташовано майже 400 будинків.
XS
SM
MD
LG